min911

Vintervila

Kategori: Vinter skruvande

Jaha, då var det dags att sumera säsongen.
Man får väl trots allt säga att det var övervägande positivt även om det strulade lite i början.
Det är ju inget direkt unikt med en "ny" bil, även om det rullar på bra på vägen så blir det ju lite annorlunda när man får ut grejorna på bana.
Tråkigast var ju bakfälgarna, dels för att dom var både lättare och lite snyggare men även den extra oförutsedda utgiften.
Tyvärr så är det ju så att jag "slåss" med en ständigt för tajt budget, troligen inte heller helt unikt......;-)
Samtidigt var det ju en fantastisk tur att jag inte körde ett varv till, då hade det nog varit mer än fälgarna att byta.
Vad det gäller bilens prestanda så är jag lite skeptisk att det verkligen är 451hk i den, känns mer som drygt 400hk men det är ju svårt att avgöra utan att testa den på rullar. Vikten är fortfarande för hög (1360kg tom), kanske inte främst för rakt fram gasandet. Mer vid kurvtagning och inbromsning, skulle behövt komma ner under 1300kg men jag har ju tagit dom lätta kilona så det kan nog bli svårt. Jaja, vi får se hur det går framåt.

Bilen är numer reggad precis som den står och går.
Besiktigade förra torsdagen UA.
Den står nu avställd, nytvättad och upplyft på lyften. Den kommer stå där ett tag i höst vinter innan jag börjar titta igenom den inför våren. Har inga större projekt än så länge, listan innehåller 15 punkter men det är mest mindre grejer. Får se vad dom 2 ständigt styrande faktorerna, tid och pengar, säger om vad det kan bli för uppdateringar.

Ha det gott och för er som har vägarna förbi, stanna gärna till för lite "nörd" snack!

Mvh.
Thomas
Sov gott!

Kommentarer

 • Karl-ove säger:

  Kul att besiktningen gick "så" bra.

  Karl-ove

  2010-11-03 | 21:42:25
 • Anonym säger:

  Hej gamle vän!

  Jo, det var bra...;-)  //Thomas

  2010-11-05 | 20:34:41
 • Hasse Tullsten säger:

  Hej, ber om ursäkt att jag råkade ha sönder ditt blinkersglas på Anderstorp på kvällskörningen! Körde lite väl tajt om konan...eller så stod den lite får långt ut från idealspåret(-:

  Kul att se en bil som är snarlik min, apropå vikt så vägde min 1390 kg utan förare med ca 75 liter i tanken när jag gjorde hjulinställning på den hos Levin.

  Fö kommer min bil vara med i ett repotage i en sportbilstidning som Auto Motor & Sport kommer ge ut nu i jul/nyår.

  Ha de bra, vi ses o hörs någon gång, 993 TT äger!

  /Hasse Tullsten

  2010-12-14 | 20:05:29
 • Anonym säger:

  Hej Hasse,

  Haha, fundera inte på det! Anledningen att jag var lite irriterad var just konplaceringen, jag sa till min kollega när vi satte ut dom att det går inte att ha dom så långt ut för dom kommer bli påkörda med en gång. Man ska inte vara på curpsen och köra var svaret.... Efter dom första 5 varven låg konerna på banan både i norra kurvan och kurvan innan gamla start och mål. Var väl mest tjurig på mig själv kanske att jag inte flyttade in dom!

  Ang. vikten så väger din runt 1335kg då tom, alltså 25kg mindre min. Hur mycket plast har du? Har du brevinkast i taket? Jag hade velat komma ner under 1300kg som sagt men jag får ta den lite efterhand.

  Skoj, ska se till att köpa det numret.  Ha de gött så hörs vi,

  Thomas  2010-12-15 | 09:05:04
 • Hasse Tullsten säger:

  Ingen taklucka, vad jag lättat efter jag köpt den (har nämligen vägt allt jag tagit bort och ersatt): Drivning fram 40 kg, AC kompressor 7 kg, AC kondensor 6 kg, Dörrsidor m högtalare 14 kg, Radio, högtalare, slutsteg 4 kg, mattor 5 kg, stolfästen 6 kg, isolering 4 kg, bakrutetorkare 2 kg, framlucka 7 kg, ljuddämpare 2 st 16 kg, ratt 2 kg, svänghjul 6 kg, totalt 119 kg.

  När jag köpte den satt det BBS-fälgar, GT3-stolar i den samt rostfritt techart avgassystem som gör sitt.

  Ska inte tjata för mycket om blinkersglaset, men det känns ändå rätt bra att du trots allt fick låna mitt GT2 växelhus gratis, känns som en viss kompensation i alla fall...:-))

  Vi hörs!

  2010-12-15 | 21:23:32
 • Jakob säger:

  Hejsan! händer det något med bilen i vinter?

  2011-01-29 | 16:25:35
 • Anonym säger:

  Hej Jakob,

  Ja lite händer det allt men jag lovade att låta skynket vara på till efter nyår men nu har jag börjat titta lite på den. Har satt i andra lager i camberplattorna, börjat bygga nytt växel länkage.

  Lite nytt kosmetiskt blir det också. Annars är det rätt mycket smågrejer som jag inte var riktigt nöjd med förra året + att jag har 2 mindre olje läckage. Dels bakre vevaxeltätningen samt ett rör mellan motorn och termostaten som börjat läcka lite i lödningen.  Mvh.

  Thomas

  2011-01-29 | 21:05:26
 • Hasse Tullsten säger:

  Hallå, har några bra bilder på mitt växellänkage, vet bara inte hur jag gör för att bilägga dom. Om du vill kan jag maila dom till dig.

  2011-01-30 | 19:57:42
 • Anonym säger:

  Tjena Hasse,

  Jag ska göra en helt ny lösning, ala 993RS.

  Gillar inte känslan i detta då rotationen i sidled gör att lägena i sidled blir alldeles för långa.

  Kommer göra en ny korg där jag hänger en alu. axel för rotationen i sidled och hänga den långt upp som möjligt. Sen förlänger jag spaken under för att korta lägena i längsled.

  Lägger upp lite bilder här när jag är klar.

  2011-01-30 | 20:35:22

Kommentera inlägget här: