min911

Helg hälsning

Kategori: Allmänt

Välkommen hem........;-)

Kategori: Vinter skruvande

Så här i jule tider känns det ju skönt att ha familjen samlad eller hur?
Därför är det extra roligt att hälsa hjärtat av den sjätte familjemedlemmen välkommen hem.
Nu tycker ni säkert jag låter fullständigt skadad? Säg det inte till någon men det är jag också........;-)
Lägger ut en bild på lite diverse delar också, det mesta från gulkromatering, innan ni frågar varför det bara är med 2 motorfästen så kan jag säga att dom andra 2 redan sitter i bilen. Är det någon som undrar vad de 6 rörstumparna med tillhörande flänsar är för något så är dom till mitt stundande headers bygge, kommer använda främre rör från 996 som jag kapar av de främsta 30mm och ersätter med ovan nämnda. Stainless steel, me like......

Mvh.
En skäggig (dock inte vitt än....) Tomas

Nyren. motorMera motor..Div. smågrejer

Bakbromsar på plats

Kategori: Vinter skruvande

Börjar det bli tjatigt med bromsar? Jaja, nu är även oken på plats bak i alla fall även om det blev lite mer pyssel än jag tänkt.
Spelar väl inte så stor roll då det brukar vara så att man har en förmåga att glömma det när det väl blir som man vill.
Stämmer bra nu i alla fall och jag är grymt nöjd med att jag valde 3.3l turbo skivor bak!
Har tillbringat rätt mycket tid i veckan i verkstaden på jobbet och fräst och svarvat färdigt de delar jag kommer behöva framåt också. Min vevhusventilation med NORMA V2 koppling och termoformat korrugerat rör är också färdigt.
Något mer och mycket intressantare som också är färdigt är motorn hos Tony.
Ska hämta den innan helgen är över. Nygenomgångna toppar, nya 304gr. kammar och allmän genomgång låter mycket trevligt tycker jag! Sen sa Tony något om att den är lite mer ihålig än innan.............;-)

Nu är det väl kanske läge att säga,
God Hjul alla Porsche vänner!
Ja, ni andra också.........

Bak oken på plats.Annan vinkel...Å en vinkel till.....

Mer bromsar

Kategori: Vinter skruvande

Jaha, kommit lite längre, med betoning på lite.... Frambromsarna är som sagt klara men nu har jag fått dit bakskivorna också. Övergav RS-92 skivorna bak dock, det blir 3.3l turbo skivor istället. Nu är detta inget större fel då dessa är större 309x28 istället för 299x24 och även billigare, det gillar jag! Har även bestämt hur jag ska göra med bakoken, kommer be min kompis och svetsguru, Robban; att svetsa på lite mer alu. material så att jag på så sätt kan flytta in hålbilden så den passar i org. bärarmar.
Förövrigt så berättade Tony härom dagen att killen som renoverar topparna mätt upp alla ventiler och ALLA avgas ventilerna var krokiga! Däremot så var alla insugs ventiler intakta och vi hoppas på att topparna blir klara denna veckan, då håller planen att få hem motorn innan jul helgerna.
Annars så har jag en låda med smågrejer till på väg till gulkromatering.
Lägger ut lite bilder på färdiga frambromsar, monterade bakskivor(ja, jag vet att det är en v.skiva som sitter på höger sida) samt hur mina hemmagjorda adaptrar till framoken blev.

Vi hörs,
Tomas
Färdiga frambromsarMonterad bakskivaAdaptrar