min911

Båge

Kategori: Vinter skruvande

Jaha, då var bågen inpassad och svetsplattor, fästen osv. klart. Ska bara helsvetsa plattorna i bilen. Gjorde även en bältes sträva med kamera fäste, smidigt till höstens utflykt...... För väl se om jag använder bältes strävan som det är tänkt, är lite svag för "looken" med 6-punkts bälten ända bak. På tal om det förresten, jag fick fatt i bälten idag också, Sabelt 6-punkt. Satte även ett fäste mellan bågen och b-stolpen, brukar styva upp det lite extra enligt mina erfarenheter. Nu ska bågen iväg på pulverlack i veckan, har delar av avgas systemet på förnickling och lite till på gulkromatering också. Nu känns det som de största bitarna är avklarade, ska bli skoj att jobba lite på att börja få ihop lite också. Ska nog ta lite inrednings jobb härnäst, ska göra en "RS" klädsel vid hatthyllan, göra lite fästplattor till bältes öglor osv. När detta är gjort samt att jag fått tillbaka bågen så jag kan slutmontera den så är det äntligen dags att börja skruva ihop motorn. Hmm, våren kommer snart...................;-)


Tomas

Headers / Värmekammare / Avgas klart

Kategori: Vinter skruvande

Jaha, planen med att bli klar med avgas mm. igår höll nästan, fick lägga 1 timme idag också.
Det blev väl kanske inte det snyggaste jag gjort men det är rätt "rejält" och jag tror det ska fungera rätt bra.
Nu ska det i väg till Robban för tig-svetsas, lite polering och lackering av dämparna på det så blir det nog rätt skapligt.
Har ju tjejerna denna veckan så det kommer nog inte hända så mycket mer men nästa vecka så ska bågen passas in och fäst plåtar osv. göras. Lägger in lite bilder på hur avgas/headers/värmekammare blev.´

Får nog säga att det är betydligt mer tidsödande än det ser ut och jag är rätt nöjd över att det är gjort.
.

Ha de,
Tomas

Igång igen!

Kategori: Vinter skruvande

Nu har jag kommit igång i garaget igen. Har fått en del gjort i veckan, bromsarna är nu helt färdig monterade. Lägger ut några bilder på före och efter. Gott när allt är nytt och i ordning gjort, det är nästan nybils känsla i handbromsen nu. Satte i lite styvare fjädrar i mekanismen nu mot vad som är orginal, blev betydligt bättre. Har även byggt färdigt headers och håller på som bäst med mina hemmabyggda värmekammare, eftersom jag gör allt i rostfritt så är det lite mer tung arbetat än stålplåt men dom ska hålla i många år. Värmen blir ju inte lite bra som orginal men det kommer räcka som jag använder bilen hoppas jag, det viktigaste är att man kan hålla bort imma och få upp lite ljummen luft i kupen. Hoppas på att få färdigt hela avgassystemet och värmekammare i morgon, sen är det dags att ge sig på bågen. Några bilder på headers och värmekammare nedan.
Annars så har jag och Malin tillbringat lördagen utanför Habo på Tokeryds Herrgård, det var Porsche träff med marknad och efter middag ett fördrag om Nurburgring. Mycket trevligt och som vanligt så var Peter Calås, som höll i föredraget, utomordentlig.
Han visade upp ett varv som jag filmat när jag kör runt där också, inte snabbt varv men det ger en rätt bra känsla av banan.
Köpte en ny hjälm av kollega Anders Calmegård också, Race bilåkar hjälm, 650gram. Blir betydligt bättre än min gamla mc-hjälm, dessutom så "skänkte" han den till mig för ett bra pris.
Gammal frambromsGammal bakbroms
Gammal frambroms        Gammal bakbroms
Nya frambromsarNya frambromsarNya bakbromsarNya bakbromsar
                        Nya frambromsar                                                    Nya bakbromsar
HeadersHeaders med värmekammarrör650gram Race hjälm
        Headers        Headers med värmekammar rör    650gram Race hjälm

Jaha, det var allt för denna gång. Nu lockar det med mat och lite vin!
Kan bara tillägga det att igår kväll så höll jag på till 20-snåret i garaget, när jag kommer in så är inte bara maten på gång, på bardisken så står det en nyupphälld Gin&Tonic! Vilken fantastisk kvinna............


Tomas

Stiltje...

Kategori: Vinter skruvande

Håller med er, här har inte hänt mycket...........
Det har varit mycket med annat och sånt som helgerna ska vara till, att tillbringa kvalitets tid med familjen!
Bromsarna väntar bara på att skruvas ihop så snart jag fått hem packningar, handbromsbackar osv. (lägg på ett kol nu Peter.......). Kommer lite bilder så snart allt är ihopsatt.
Annars så har jag tillbringat lite tid med att samla ihop delar och annat jag behöver innan bilen ska vara klar i April.
Nåväl, efter denna helgen så kommer det bli hårdkörning i garaget när jag inte har barnen här, börjar bli lite "nervig" på att få ihop allt men det brukar ju i regel lösa sig så det gör det säkert i år också, viktigast är ju att det blir som jag vill ha det eller hur?
Har fått en liten ide på lite optisk förändring också men den håller jag på ett tag till...........


På återseende! 
Tomas