min911

Jaha, så ligger den ute nu i alla fall!

Kategori: Allmänt

Efter att fått allt att fungera efter lite inkörnig och intrimmning av vinterns arbete så har lagt ut annons på bilen.
Vet fortfarande inte om jag verkligen vill sälja eller inte men jag har haft ett projekt i bakhuvudet i många år som jag i så fall verkställer. Helt klart är i alla fall att jag ska ha skapligt betalt för bilen, om man bortser från lacken som inte är i superskick så är bilen förövrigt mycket bra i ordning och jag har gått igenom rubbet utom just lacken. Sen är det ju så att om man ska hålla på att köra mycket bana så är det rätt skönt att den tål ett stenskott eller lite annat utvändigt utan att man behöver börja lipa.
Som jag skrev innan så tyckte Tony på TA-Sportvagn att den går som man kan begära, hade väl lite för höga förhoppningar kanske. Ska man få det riktigt bra så skulle man nog växla upp 2:an alt. växla ner 3, 4 och 5:an. Jaja, det finns alltid något att hitta på......... Så mycket kan man väl konstatera att det krävs rätt mycket Porsche för att hänga av den i alla fall.
Var en snubbe i en 1/2år gammal 997 S4 som jag låg efter ett körpass på Kinnekulle (körde nog på ca. 75%) som kom fram och pratade lite, han trodde det var något fel på hans nya bil.........;-)
Länkar:
http://www.porsche.nu/annonser/index.htm?ID=2718
http://rejsa.nu/forum/viewtopic.php?t=57185
Fast fasen vet, när man tittar på bilderna nedan och med helgen i färskt minne så är jag inte säker på om jag vill sälja.............
På hemma plan...KnutanKullenMer Kullen....

Grym helg på Kinnekulle Ring

Kategori: PCS Banmöten

Nyss hemkommen från en mycket trevlig helg på Kinnekulle.
Vid frukosten på lördag morgon på hotellet i Skara så regnar det, precis innan vi svänger av E20 i Götene så är vägen torr.
Sen blev det bara bättre............... Vet inte riktigt vad det är som gör att jag gillar Kullen så mycket men troligen är det variationen, snabba kurvor (vad i Sverige kan slå svängen under bron), långsammare kurvor, lite upp och ner sen är den ju inte helt enkel om man ska åka skapligt fort. Jag har fortfarande en hel del att lära för att åka helt korrekt men förbannat kul är det! Körtiden på lördagen var outstanding, sett till hela helgen och att Malin åkte några pass på söndagen så tror jag bilen gick nästan 4h aktiv körning på banan. Malin tyckte också det var kul även om hon trodde hon  fick "sänka farten" skylten sista rundan hon körde själv..... Bilen fungerade bra även om jag tycker den borde gå bättre med de modifieringarna som är gjorda i vinter. Tony A åkte med mig ca. 30min. på lördagen och han menar att om man åker lika med en GT3 MKII över rakan så är det ok i en -78:a. Det som fungerar sämst med min bil på Kullen är sista kurvan innan långa rakan, helt omöjligt att få bra drag där. Provade alla möjligheter och med den utväxlingen jag har i kombination med effektkurvan så går det inte att få det riktigt bra. Tappar rätt mycket de första 50-75 m. Hur som, mycket nöjd med helgen även om det regnade lite smått mitt på dagen på söndagen, blir det inget Ringen i år (och det lär det inte bli) så kommer nog denna helgen bli svårslagen.
Nu blir det inget förrän vi (hela familjen) åker upp till de trevliga kollegorna i norr V.30 på semestern, ska bli kul att se hur MittSverige banan är. Lite bilder på dagens favoriter.
Jens mycket fina bygge!Staffans mycket fina RS. Som dessutom gick denna gången......En färg som växt på mig. Passade grymt bra med GT3 fälgar....så är den väl fortfarande lite favorit....;-)

Tomas