min911

Vintervila

Kategori: Vinter skruvande

Jaha, då var det dags att sumera säsongen.
Man får väl trots allt säga att det var övervägande positivt även om det strulade lite i början.
Det är ju inget direkt unikt med en "ny" bil, även om det rullar på bra på vägen så blir det ju lite annorlunda när man får ut grejorna på bana.
Tråkigast var ju bakfälgarna, dels för att dom var både lättare och lite snyggare men även den extra oförutsedda utgiften.
Tyvärr så är det ju så att jag "slåss" med en ständigt för tajt budget, troligen inte heller helt unikt......;-)
Samtidigt var det ju en fantastisk tur att jag inte körde ett varv till, då hade det nog varit mer än fälgarna att byta.
Vad det gäller bilens prestanda så är jag lite skeptisk att det verkligen är 451hk i den, känns mer som drygt 400hk men det är ju svårt att avgöra utan att testa den på rullar. Vikten är fortfarande för hög (1360kg tom), kanske inte främst för rakt fram gasandet. Mer vid kurvtagning och inbromsning, skulle behövt komma ner under 1300kg men jag har ju tagit dom lätta kilona så det kan nog bli svårt. Jaja, vi får se hur det går framåt.

Bilen är numer reggad precis som den står och går.
Besiktigade förra torsdagen UA.
Den står nu avställd, nytvättad och upplyft på lyften. Den kommer stå där ett tag i höst vinter innan jag börjar titta igenom den inför våren. Har inga större projekt än så länge, listan innehåller 15 punkter men det är mest mindre grejer. Får se vad dom 2 ständigt styrande faktorerna, tid och pengar, säger om vad det kan bli för uppdateringar.

Ha det gott och för er som har vägarna förbi, stanna gärna till för lite "nörd" snack!

Mvh.
Thomas
Sov gott!