min911

Knutan

Kategori: PCS Banmöten

Ett banmöte utan missöken eller krångel för min del äntligen!
Fullt i alla led och perfekt väder gjorde att alla förutsättningar fanns. Bilen fungerade men att mina bakdäck var så dåliga gjorde väl en del på att tempot inte blev så högt för min del. Kan vara inbillning men det känns som det går saktare i år än tidigare och det var ju inte riktigt det som var planen men vinterns tid, energi och inte minst pengar.
Har efter kontakt med Trollspeed kommit fram till att jag ska lämna bilen där igen för att se om vi kan hitta på något.
Jag har väl inte så stora förhoppningar men i vilket fall så ska dom göra en mer exakt mappning för att få bort spikningarna.
Inför Kinnekulle 6-7/6 så sätter jag på dom nya bakdäcken också, när detta är gjort så är det nog bara att konstatera att det inte blir bättre än så i år. Har börjat få lite "griller" i huvudet, funderar lite på att göra en marknads undersökning och se om det finns någon som är villig att betala för bilen så man får tillbaka en del av det man lagt ut men jag ska nog fundera på det ett tag till. Bilen är ju nyligen omvärderad till 235` så någonstans strax under kanske man kunde prova. Jaja, vi får se........
Några bilder från mötet tagna av en av proffs fotograferna som är på besök ibland.
KnutanKnutanKnutanIfatt jagad dragracing åkare


//Tomas

Nytt försök!

Kategori: PCS Banmöten

Jaja, nya stålomspunna slangar är monterade med presshylsa, nu ska det hålla.
Avtvättad (blir rätt kletigt med 5l olja uthälld vid ett snurrande hjul...), ny drivhjuls damask, ytterliggare 2gr. sänkt tändning vid 4750-5150rpm. då det var lite spikningar kvar där när den blev riktigt varm, så ska den förhoppnigsvis vara redo för en av mina favoriter, Knutan. Hoppas verkligen bilen känns bättre på söndag, efter att ha suttit och studerat grafen från mappningen så har jag kommit fram till att jag behöver dra den till ca. 6800rpm. för att hamna i rätt register på nästa växel. Har även gjort lite praktiska test på väg, naturligtvis inom hastighets begränsningarna............
Hade tänkt att vi skulle åka ner på lördag förmiddag och kolla lite på PCSR men då det går en rally tävling förbi ytterdörren så stannar vi nog hemma och kollar lite på den. Skilling 500 med lite roliga classic bilar med.
Lägger ut några bilder på årets look, var rätt trött på mina cup3 som jag aldrig riktigt gillat då dom ser för nya ut på min bil. På detta viset så "döljer" man utseendet på fälgen lite tycker jag. Blev rätt ok om jag får säga det själv.
 Ny look 1Ny look 2Ny look 3

Håll tummarna.......
Tomas