min911

Ja, den lever!

Kategori: Vinter skruvande

Efter lite (rätt mycket faktiskt...) väntan så dök den 23mm huvudcylindern upp i tisdags, tyvärr så hade jag inte möjlighet att skruva i onsdags men efter torsdags kväll så hade fått till hur jag ville ha det och efter några timmar på fredags kvällen så var allt på plats. Installationen blev rätt ok, sätter in en bild på den också, innan ni frågar så är det mer spel mellan styrväxeln och den ena tillförelsen till cylindern än vad det ser som på bilden!
Efter lite strul med oken på fredags kväll och en utflykt till Partille och Utzon.se (tack Peter) på lördags förmiddag så löste det sig och bromsarna var luftade och körklara på lördagskvällen.
Söndagen tillbringades med att montera färdigt allt på drivpaketet.
Kl.16.30 så är det dags för det stora ögonblicket, det är ju alltid med viss oro som man vrider om nyckeln. Efter att ha kopplat ur soppa pumpen och kört upp oljetryck, därefter kopplat in pumpen och fått lite soppa i ledningen så hoppade den igång snällt. Eller snällt kanske är fel uttryck, den låter allt annat än snäll! Grymt gött metalliskt ljud, kombinationen headers och lite vassare kammar gjorde att det blev ett helt fantastiskt ljud i den, grymt att det kan vara sån skillnad, bara hoppas att den klarar 95db också. Jag är inte helt övertygad............
Bild på motorn underifrån också innan uppstart och att headers blivit blånade igen.
Tony verkar ha gjort ett bra jobb (nu räknade jag ios. inte med något annat), allt ser ut att fungera som det ska och motorn är tät och fin. Nu ser det ut som planen med mappning och rullande landsväg ska hålla. Ja, nu finns det hopp om våren helt enkelt!
23mm huvudcylinderMotor underifrån


Tomas

Kommentarer


Kommentera inlägget här: