min911

Förbannade land!!

Kategori: Vinter skruvande

Vad är det för land vi lever i egentligen?? I går kväll hade jag precis lastat färdigt för transport till Trollspeed i Trollhättan för mappning och bromsning, vad händer vid 20.00? Jo, det här vita skräpet börjar falla från himlen.......... Idag när man vaknade och skulle ta sig till jobbet så ligger det 6-7cm blötsnö över hela lasset. Tog 40 min. till jobbet (varav 15min. för att komma den sista metern ut på 26:an) mot vanligtvis 13min. Jaja, nu står bilen i alla fall i Trollhättan och den kommer stå där hela veckan. Kan man våga hoppas på 310+ hästar? Överlag så känns det rätt skönt, förutom lite småpill så är bilen färdig när jag får hem den från Trollhättan. Vad kan man säga? Var hälsad du underbara vår!
På söndag så är det dags för gokart med PCS, väst mot syd. Ladda nu Robban så åker vi.......;-)


Tomas 

Ja, den lever!

Kategori: Vinter skruvande

Efter lite (rätt mycket faktiskt...) väntan så dök den 23mm huvudcylindern upp i tisdags, tyvärr så hade jag inte möjlighet att skruva i onsdags men efter torsdags kväll så hade fått till hur jag ville ha det och efter några timmar på fredags kvällen så var allt på plats. Installationen blev rätt ok, sätter in en bild på den också, innan ni frågar så är det mer spel mellan styrväxeln och den ena tillförelsen till cylindern än vad det ser som på bilden!
Efter lite strul med oken på fredags kväll och en utflykt till Partille och Utzon.se (tack Peter) på lördags förmiddag så löste det sig och bromsarna var luftade och körklara på lördagskvällen.
Söndagen tillbringades med att montera färdigt allt på drivpaketet.
Kl.16.30 så är det dags för det stora ögonblicket, det är ju alltid med viss oro som man vrider om nyckeln. Efter att ha kopplat ur soppa pumpen och kört upp oljetryck, därefter kopplat in pumpen och fått lite soppa i ledningen så hoppade den igång snällt. Eller snällt kanske är fel uttryck, den låter allt annat än snäll! Grymt gött metalliskt ljud, kombinationen headers och lite vassare kammar gjorde att det blev ett helt fantastiskt ljud i den, grymt att det kan vara sån skillnad, bara hoppas att den klarar 95db också. Jag är inte helt övertygad............
Bild på motorn underifrån också innan uppstart och att headers blivit blånade igen.
Tony verkar ha gjort ett bra jobb (nu räknade jag ios. inte med något annat), allt ser ut att fungera som det ska och motorn är tät och fin. Nu ser det ut som planen med mappning och rullande landsväg ska hålla. Ja, nu finns det hopp om våren helt enkelt!
23mm huvudcylinderMotor underifrån


Tomas

Motor ihopskruvad

Kategori: Vinter skruvande

Har i väntan på min broms huvudcylinder skruvat ihop motorn, dvs. allt utvändigt.
Den är nu klar att transporteras in under bilen och få svänghjul, koppling och växellåda monterad.
Förhoppningsvis så dyker huvudcylindern upp på måndag (börjar snart bli fundersam på dina lev. tider Peter......;-)) så jag kan bygga om det sista och lufta systemet och kolla så att fungerar som det ska med bromsarna.
Efter det ska koppling, vx-låda på och drivpaketet äntligen få komma tillbaka där det trivs bäst!
Har gjort upp med Trollspeed om mappning V.14, i lagom tid till att bilen ska vara klar.
Bara att hålla tummarna att allt fungerar när jag startar upp den!
Lite bilder på en komplett motor.
MotorMotorMotorMotor

Ha en trevlig lördags kväll,
Tomas

Klar invändigt

Kategori: Vinter skruvande

Ja, då var den som rubriken säger klar invändigt. Ska bara knäppa i bältena och sätta i stolarna men jag väntar med det till dess det är dags att sparka igång den. Har plockat bort huvudcylindern och förberett så långt jag kan till dess att den nya 23mm cylindern anländer. Förutom det så har jag börjat plocka ihop motorn en del också, det går rätt fort att få ihop den när man bara sätter igång. Lite bilder på hur det ser ut invändigt numer, några på min NORMA vevhus ventilation också.
InredningInredningInredningInredning
Vevhus ventilationVevhus ventilationVevhus ventilation

Tomas