min911

Bakslag...

Kategori: PCS Banmöten

Jaha, aldrig får man vara riktigt glad!
Var på Mantorp 25-26/4, körde slalom på lördagen för första gången. Det är nog inget för mig, kan inte säga att jag tyckte det var så speciellt kul heller. Inte i närheten av banåka i alla fall.
Efter att lördagen spenderades med slalom och att kolla PCSR så åkte vi till hotellet lite lagom solsvedda för några goa kalla.
Ett intruktörs möte och efterföljande middag för att avsluta med GP-premiären i speedway på tv. Go Emil, skoj att se att dom gamla får flytta på sig.
Söndag, normalt banmöte men med i princip fulla led i alla klasser. Tror det var cirka 145st. "konståkerskor" på plats (vill någon ha en förklaring på den så lägg en kommentar...).
Det var redan på provkörningen av konplaceringen som jag började ana "ugglor i mossen". Så här ska inte 339hk kännas i 1090kg bil!!?? Kan det vara jag som inte kan utnyttja det smalare registret? Jaja, bara att ta i hårdare nästa runda. Körde med R1 gänget nästa runda och tyckte det gick lite bättre men bilen känns fortfarande för slö för 339 bromsade hk. Efter några pass på post och PCSR tävling så tänkte jag att nu ska det gå för fullt nästa runda. Efter ca. 15min. i cikanen på väg ut på rakan så ser jag ett jättemoln bakom bilen när jag precis dragit den till varvstopp! Snabbt av med tändingen och rulla in till kanten, en av mina special beställda slangar har gått rätt av, returen från kylen i fronten. 5l olja rätt på headers, som tur var så tog det inte eld även om jag tyckte det såg ut så först. Antagligen så var det så mycket olja så det kylde ner dom innan det hann ta sig.
Skapade dessutom en massa jobb åt mina kollegor................
Efter en tillfällig lagning och lite ny olja så kunde jag i alla fall rulla hem framåt sen eftermiddag. 
Beställt stålomspunnen slang nu, haveriet är inte det jag är mest missnöjd över. Det som bekymrar mig mest är att bilen inte känns speciellt mycket snabbare än förra året, nog f@n ska 55hk i 1090kg bil kännas mer än så här.
Nja, just nu känns det som det kanske vore lika bra om skiten brunnit upp......;-(Trevlig Valborg

Racing licens

Kategori: Allmänt

Lite snabbt och lustigt så gick jag en licens kurs för racing i veckan, teoriprov, praktik och uppkörning i kväll och teori tidigare.
Tro det eller ej men jag blev godkänd........;-)
Fick en bra test körning på bilen också, tog det lugnt i början för att efterhand kanske ligga på 90%.
Det räckte till för att köra ifrån en 997GT3RS några gånger i alla fall! RingRunners handla inte bara om hur bra man hanterar en bil är jag rädd, har nog en del med att göra hur mycket pengar man har också.
Nåja, bilen verkar till att fungera skapligt. Ska sänka tändningen 2grader mellan 4500-5300rpm., tycker mig höra en liten antydan till spikningar där. Tappar väl lite effekt kanske men jag börjar där och provar att höja igen i ett smalare område, just nu har jag lite svårt att höra vid exakt vilket varvtal det är. Är rädd att det kan bli lite mer också när det är värmare ute.
Annars så är det uppstarts möte för oss instruktörer i helgen på Mantorp/Linköping. Jag kommer bara åka upp för mötet på lördagen. Sen nästa söndag så har vi ju premiären på Mantorp och nu fick jag ju bilen lite utprovad i kväll.

Over and out for now,
Tomas

Positiva besked

Kategori: Vinter skruvande

Idag ringde dom från Trollspeed, bilen är mappad och bromsad. Uppgiften var ett positivt besked, kan väl säga så mycket att det var 300++......... Jag är absolut nöjd, nu återstår det bara att se hur länge 915-lådan håller.
Dom ska kolla lite till på kallstart och lågvarv, beskedet var att med dom nya kammarna så kommer den naturligtvis vara rätt nervös på låga varv. Ingen direkt chock om man säger!
Nu hoppas vi det fina vädret håller sig på fredag då jag tänkte ta premiär turen hem från Trollspeed.
Var och hämtade RS-dörr sidorna innan gokarten i söndags, nu var dom rätt solblekta så jag klädde om dom igår. Nästa vecka så ska dom i, bilen "saneras" invändigt samt montera passagerar stol och 6-punkt bälte sen väntar vi bara på första körningen.
På tal om gokart förresten, det blev en fullständig förnedring för region Syd! Region Väst vann med totalt 0,5 varv..........lagen kom upp i ca. 450 varv var och som alla förstår så är ju 0,5 varv förkrossande! Någon från syd kommenterade detta med 0,5 varv, menade att alla om ju i mål. Jaja, dåliga förlorare.........


Tomas