min911

Mer vinter sysselsättning

Kategori: Allmänt

Jaha, vad kan man mer hitta på som har med motor ämnet att göra på vintern?
Köra inomhus gokart till exempel! Jag, Malin, Josefine och William (premiärkörde, 4.5år) tillsammans med några instruktörs kollegor samt ett par kompisar till en av oss gjorde slag i saken och tillbringade en timme på Slottmöllan i Halmstad idag.
Tyvärr så kunde inte Amanda vara med då hon spelade fotbolls cup hela dagen, dom kom 3:a förövrigt, snyggt jobbat.
Vi körde ett "maxirace" vilket innebär 3 kvalkörningar och final. Slottmöllan tycker jag är en rätt kul bana, sväng i sväng hela tiden och inga partier där man bara åker så att säga. Det visade sig att en av dom inbjudna killarna, Pontus, var riktigt styv på att köra. Satte en tid på 37,52, tror det var typ 16:e tiden i år på anläggningen. Pontus var också han som tog hem det, han startade i pole och jag Peter och Tony bakom "stångades" lite i dom första kurvorna efter start så han fick ett bra förstrång som ingen av oss andra kunde göra något åt. Bakom honom så hade jag och Tony ett rätt skoj race som slutade väl, dvs. jag tog mig i mål före honom........... Slutställningen blev: 1: Pontus 2: Jag 3: Tony 4: Håkan 5: Yngve (drygt 70år!!!) 6: Peter 7:a och vinnare i tjejklassen: Josefine (min tjej det där....). Frågan är väl om inte Malins lilla grabb gjorde största prestationen, efter ha åkt med mig i dubbel gokart så körde han själv! Det gick riktigt bra och det kan nog vara ett ämne, nu kommer det bli dyrt i fortsättningen när vi åker till gokart banorna, vi kommer vara 5 som vill köra. Efter det så avrundade vi med en trevlig middag inne i Halmstad, i det stora hela mycket trevligt.

Annars så har det inte hänt så mycket i garaget, den veckan jag har tjejerna så hinner jag inte skruva något vidare.
Jag lägger ut ett kort på den färdiga lackade och TÄTA oljetanken.

Vi hörs,
Tomas

PrisutdelningMiddagGlad William.....
OljetankOljetank från andra sidan.

Vintertid

Kategori: Allmänt

Vid den här tiden på året så kan det behövas lite återblickar på årets höjdpunkter!
Den bästa är ju naturligvis höstresan till Ringen som jag faktiskt skrivit en liten artikel om i årets sista Porsche Ägaren som kommer ut i morgon.
Hur som så lägger jag ut lite fler bilder på resan här också.
Annars så var väl lörd./sön. på Open Piplane körningen på Kinnekulle som kommer 2:a på skalan, eller Gotland Ring på semestern eller Knutan eller........... Finns mycket att tänka tillbaka på men ändå mer att se fram emot!
Jaha, i garaget så går det så sakta framåt. Frambromsarna är klara, nu ska jag ha hem bakskivorna från Utzon.se så jag kan bygga om infästningen till oken så ska det nog lösa sig ganska snart. Oljetanken är svetsad, lackad och klar att skruvas tillbaka. Delar till motorn är på gång, kammar på väg, topparna likaså (med nya styrningar och inslipade ventiler). För övrigt så har jag haft ett gäng smådelar på gulkromatering men det kommer skickas ett gäng till framåt.
Annars så går mina tankar till min instruktörs kompis Anders idag!

Krängning på Ringen.Mer krängning..Robban på väg att provåka GT2/RSCSPär Martinsson med Robban bredvid.Tony och jag med olika spårval i Karusellen.Premiär för Åkes nyren. RS, UNDERBAR.  Tony är grym!En till, trevlig vy.....Från Knutan, kanonväder!

Garage säsongen igång!

Kategori: Bilen

Jaha, då är det aktivitet i garaget.
Motorn är ur, avrensad, upptvättad och levererad till TA-Sportvagns Tony.
Fick besked i fredags att han plockat ner det sista, 2 vippor, 3 ventiler och 3 ventilfjädrar var notan.
Inte så blodigt trots allt, nu ska vi mäta upp alla styrningarna och slipa in alla ventiler så är den snart på väg åt rätt håll igen.
Under tiden har jag passat på att snygga till motorrummet lite, nu är det klart att ta emot en ny genomgången motor.
Började i helgen på att bygga om till RS -92 bromsarna jag så länge tjatat om. Blev klar med svarvningen fram på skivor och spindlar. Passar rätt bra faktiskt, nu ska jag ge mig i slag med adaptrarna här näst. Min plan är att bygga färdigt allt för att sen riva ner det och renovera upp oken och lacka upp dom delar som ska lackas.
Har hittat läckan i oljetanken också, ska lämna den till svetsning (tack Robban) så löser det sig också.
Ungefär så långt har jag väl kommit i dags läget.
William vill gärna vara med och hjälpa till också! Fortsättning följer........................